Jambiani er en liten fiskerlandsby på sørøstkysten av Zanzibar. Det er en ekte og sjarmerende afrikansk landsby med en av de beste strendene i Zanzibar.

Stranden

 

Livet i Jambiani beveger mesteparten av tiden rundt stranden. Som turist, så du dele stranden med lokalbefolkningen. Det er ingen store hoteller der, eller deler av stranden er stengt for publikum. Jambiani strand er ca 15 km lang og fortsetter nordover inn i den nærliggende landsbyen Paje. Sanden er som pulver og utrolig hvitt. Vannet er det klareste og reneste tenkelig. Det er en stor forskjell mellom flo og fjære. Vannet forsvinner bokstavelig noen få ganger per dag. Ved lavvann kan du gå 1-2 km for å nå vannet. Det er bra å bruke vann sandaler for å unngå å bli skadet på koraller eller kråkeboller.

Landsbyen

 

Landsbyen Jambiani strekker seg hele veien langs stranden. Det er en tradisjonell afrikansk landsby der de fleste Hüsten er meget enkel og uten strøm. Det er noen skoler og små butikker i landsbyen. Du kan kjøpe det meste av nødvendigheter som såpe, tannkrem og toalettpapir der. Man kan også kjøpe brus, vann og ferske grønnsaker og frukt. Hvis du ønsker å lage sin egen fisk, kan du kjøpe fersk fisk direkte fra fiskerne på stranden. Alkohol kan bare inhadlas i Stone Town. Det er et lite sykehus med leger i Jambiani. Det er også en kiropraktor i landsbyen.

Lokalbefolkningen

 

Familiene i Jambiani lever for det meste av fiske, turisme og tang oppdrett. Hver dag ved lavvann, kan du se kvinner når de går ut i vannet for å høste tang. De samler det og dra det i land for tørking. Lokalbefolkningen er veldig gjestfrie. De gir deg alltid med "Karibo" betyr Väkommen eller "Jambo" som betyr hallo. Det er mange barn i Jambiani som du kan se når de går til skolen. Etter skolen, spiller de for det meste fotball på stranden. På stranden, så du vil bli møtt også av noen leverandører selger ulike turer, frukt eller suvenirer. Du kan også få en massasje på stranden.

Copyright © All Rights Reserved