Välkommen till Afrika och den exotiska ön Zanzibar! Varför inte hyra en privat Bungalow direkt på stranden? Kom och upplev Zanzibar!

Ön Zanzibar

 

Zanzibars huvudö som heter Unguja är ca 1 554 km² och har ungefär 1 Miljon invånare. Zanzibar är en del av Tanzania men har en viss självständighet. Huvudnäringen är export av kryddor, turism och fiske. Om du är ute efter en avkopplande semester i paradiset så borde du prova Zanzibar. Ön är känd för de vita stränderna, den blå himmeln och det turkosa vattnet. Atmosfären är verkligen lugn och avkopplande. Du kommer att märka att favorituttrycket på Zanzibar är "Hakuna Matata" som betyder ta det lugnt. En vecka eller två på Zanzibar kommer att göra dig ordentligt utvilad men också ge dig många nya erfareneheter som du kommer att minnas för livet.

Semestersäsong

 

Man kan besöka Zanzibar året runt och troligtvis kommer vädret att vara vackert med minimalt av regn. Under April och Maj månad kommer det mest med regn. Under Juni-Augusti när Europa har sommarsemester är det som mest turister på Zanzibar. Zanzibar är populärt bland Italienare, Tyskar, Sydafrikaner och Scandinaver. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 30-35 grader och vattnet håller nästan alltid en temperatur på 25-30 grader. Oftast är det en behaglig vind som gör att värmen inte känns lika påtaglig.

Zanzibars historia

 

Zanzibar har en gammal historia och är mest känd för att vara ett nav för handel. När Européerna kom till Zanzibar under 1500-talet så användes ön som en entré till Afrika. De flesta upptäcksresande som Livingstone och Stanley kom till Zanzibar innan de åkte över för att upptäcka kontinenten Afrika. Under slavhandeln så använde Araberna Zanzibar som en handelsplats. Under en period så var Zanzibar huvudstad i Oman. Sultanen av Oman byggde sitt palats på Zanzibar.Stone Town är huvudstaden och där de flesta sevärdheter finns. Museumet "house of wonders" finns i ett av de gamla palatsen.

Copyright © All Rights Reserved